نویسنده لیلا | تاریخ : سه شنبه 10 آذر 1394
در گذشته ها خانواده ها حتی در یک اتاق هم زندگی می کردند، ولی امروزه با چشم و هم چشمی و تجمل گرایی مشکلات زیادی ایجاد شده است،قطعاً دغدغه موجود در خصوص افزايش نسل موضوع مهمي بوده و توصيه هاي رهبر معظم انقلاب نيز نشان از اهميت آن دارد و طبيعتاً همه رسانه ها موظف اند توان خود را در این خصوص به نحو شايسته به كار گيرند.
در دنياي ارتباطات، مردم با رسانه زندگي مي كنند و آن را عضو جديدی از خانواده خود می دانند. به اين ترتيب نه فقط ازدواج، بلكه بسياري از موضوعات ديگر را مي توان متأثر از برخورد رسانه ها دانست ؛متأسفانه گاهي آنقدر به اين ابزار دامن مي زنيم كه اراده و هدايت الهي را فراموش مي كنيم لذا نباید تمام موفقيت ها یا شكست ها را به رسانه نسبت داد، چرا که رسانه نیز جزيي مؤثر در يك مجموعه بزرگ است كه مي تواند در مسير هدايت الهي ايفاي نقش کند و در كنار آن عوامل بسيار ديگري نيز حائز اهميتند ,درست است که رسانه تاثیر زیادی در فرهنگ سازی و به ویژه ترغیب جوانان به ازدواج و ازدياد نسل دارد، اما نبايد تأثير كلام بزرگان، معتمدين ، معلمين و اساتيد، نوع تربيت خانوادگي، برخوردهاي چهره به چهره و ... را ناديده گرفت.
براي افزايش رغبت به ازدواج بين جوانان بايد آموزشهاي لازم به صورت كارگاهي و دورهاي داده شود و ابزار هنر در اين ميان مي تواند نقش تاثيرگذاري ايفا كند. با برگزاري اين دورهها و دادن آموزشهاي لازم و ترغيب جوانان به ازدواج آسان ميتوان گام موثري در كاهش سن ازدواج برداشت. اگر دستگاه فرهنگي كار كند اما دستگاه اقتصادي خود را دخيل نداند، آن مورد مطلوب به وجود نمي آيد و لذا اين دو در كنار هم ميتوانند نتيجه خوبي را رقم بزنند.
در جامعه امروزی جوانان از الگوهای دینی برای امر ازدواج فاصلهها گرفتند وبه دليل تبليغاتي كه طي ساليان در مورد معيشت بعد از ازدواج صورت گرفته است، از ازدواج واهمه داشته و فراري هستند بنابراين اگر تضميني براي جوان وجود داشته باشد و به ويژه بحث اشتغال آن حل شده باشد، ميتوان اميدوار بود ازدواج از اين وضعيت كنوني بيرون بيايد.
جوانان میتوانند با رعایت توازن در جایگاههای فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی در انتخاب همسر موفق شوند و زندگی خوبی نیز داشته باشندما در شرایط کنونی نیازمند احیای فرهنگ اسلامی و فرهنگ ازدواج هستیم و باید تقوا را پایه و فضیلت زندگی های ما قرار داده و این مهم نیز در جامعه بیان شود که مادیات، نمی تواند پایه و فضیلت محکم و استواری باشد. زمانی که ما در سبک زندگی خود، از سبک زندگی اسلامی- ایرانی یاد میکنیم باید سبک زندگی، ازدواجها و پیوند های خانوادگی خود را بر اساس زندگی نورانی اهل بیت(ع) قرار دهیم، ازدواج مبارک فاطمه زهرا (س) و امام علی (ع) به سادهترین شکل، به دور از تشریفات و بر اساس همان سنت اسلامی، قناعت، صبر، پایداری، مهربانی شکل گرفت.
متاسفانه جوانان امروزی فاکتور مهم دین را در ذهن خود بسیار کمرنگ کرده و در اولویت های بسیار پایینتر قرار دادهاند.بنا به گفته سید الشهدا(ع) دو چیز نیز عامل هلاکت انسان است، تفاخر و چشم و هم چشمی که بیتوجهی به این دو عامل نیز بنیان و اساس خانواده را متزلزل خواهد کرد.
امروز، والدین دختر و پسرهای جوان باید رفتار خود را تغییر داده و رسوم غلطی که در حال حاضر در مورد ازدواج وجود دارد را برای آسان کردن شروع زندگی مشترک جوانان، تغییر داده و توقعات نامناسب و نابجا را حذف کنند. عروس و دامادها نیز باید اساس زندگی خود را بر مبنای تقوا و اخلاق پایه گذاری کنند، نه صرفاً بر اساس شهوت و خواسته های دنیوی. زوجین جوان می بایست در زندگی خود فاکتورهای همچون:پایبندی به تعهدات زندگی مشترک،مسئولیت پذیری متقابل،صداقت،قناعت ؛خوش خلقی و ایثار و گذشت را سرلوحه قرار داده و با الگوگیری دینی وتربیتی از سیره و زندگانی نورانی امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، علاوه برنورانیت بخشیدن به زندگی ودستیابی به خوشبختی وسعادت عاملی برای جلوگیری از بوجود آمدن بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی نیزخواهند شد.

متاسفانه بعضی از چشم و هم چشمی ها امروز در جامعه باعث گریز برخی جوانان از ازدواج شده است، نفوذ فرهنگ های غلط در جامعه از اساسی ترین عوامل بالا رفتن سن ازدواج بوده و نگرانی هایی را برای خانواده ها بوجود آورده است. برای افزایش ازدواج در کشور نیاز به بسیج عمومی داریم،همه باید برای نهضت ازدواج آسان قیام کنندبرای ازدواج آسان در جامعه و انتخاب همسر مناسب، دستگاههایی از جمله حوزههای علمیه، معاونت اجتماعی استانداری و دانشگاهها میتوانند با مشاورههای دینی فرهنگی و اجتماعی خود، نسبت به فرهنگسازی ازدواج آسان در جامعه اقدام نمایند.رسانهها و سایر دستگاههای فرهنگی نیز نیاز است افراد نخبهای را که ازدواج آسان داشتهاند به جوانان معرفی کنند تا در این امر الگوسازی شود.
منبع:حجاب وعفاف
نظرات شما عزیزان: